Írd be, mit keresel:

Krémes zabkása főzés nélkül, friss málnadzsemmel

A zabkása az egyik legpraktikusabb reggeli, egyszerű, olcsó, finom és egészséges is, de nem árt időnként kicsit csavarni rajta, hogy ne váljon unalmassá. Ez a változat nem főzéssel, hanem pihentetéssel készül, nagyon krémes, és egy kis friss málnadzsemmel tálalva egyszerűen mennyei.

Cookta - 2024.01.24.
Krémes zabkása főzés nélkül, friss málnadzsemmel

Az úgynevezett „overnight porridge” vagyis az egyéjszakás zabkása angolszász találmány, hihetetlenül egyszerű, hiszen csak össze kell keverni egy befőttesüvegben a zabpelyhet némi folyadékkal, és egy éjszakát pihenni hagyni, hogy a gabona felpuhuljon, megduzzadjon, és így főzés nélkül is puha és krémes lesz. A legfinomabb, ha nemcsak tejet, de joghurtot is adunk hozzá ezek lehetnek növényi alapúak is -, így nagyon finom selymes állagot kapunk.

Most friss málnadzsem is készült hozzá fagyasztott málnával és chiamaggal, ami azonnal, forrón tálalva a hideg zabkásával nagyon izgalmas kontrasztot ad, istenien feldobja ezt az egészséges reggelit, és tényleg pár perc alatt elkészül.

Krémes zabkása friss málnadzsemmel

Hozzávalók személyenként:

  • fél pohár zabpehely
  • fél pohár (növényi) joghurt
  • 1 pohár (növényi) tej
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz
  • A málnadzsemhez:
  • 1 pohár fagyasztott málna
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz
  • 1 teáskanál chiamag

A tetejére:

  • ízlés szerint friss gyümölcs, lenmag vagy más magok, zabpehely, kókuszreszelék, amit csak szeretünk

Elkészítés: A zabkásához a zabpelyhet egy kisebb befőttesüvegbe tesszük, hozzáadjuk a tejet, a joghurtot, a vaníliát és az édesítőt, összekeverjük, és szobahőmérsékleten legalább 2 órát, de inkább egy egész éjszakát puhulni, duzzadni hagyjuk.

Fogyasztás előtt a fagyasztott málnát egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt, és tűzre téve 3-4 percet főzzük, közben összetördeljük, hozzáadjuk a chiát, átkeverjük, és 5 percet pihenni hagyjuk, hogy kissé besűrítse.

Egy tálja aljába néhány kanál friss dzsemet teszünk, ráöntjük az átkevert zabkását, majd a maradék málnadzsemet ráöntjük, ízlés szerint megszórjuk még gyümölccsel, magokkal…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.