Írd be, mit keresel:

Sokbabos saláta – egészségesen és pofonegyszerűen

Előre elkészíthető, laktató, és saláta létére önmagában is megállja a helyét, diétás és vegán étrendbe is beilleszthető ez a babos fogás. Elképesztően egyszerű és gyors, ha konzerv babbal készítjük, és bár kevés alapanyag kell hozzá, mégis nagyon ízletes ez a sokbabos saláta.

Cookta - 2024.01.28.
Sokbabos saláta – egészségesen és pofonegyszerűen

A konzerv főtt bab nagyon jó alapanyag, olcsó, jól elvan hosszan a kamrapolcon, és bármikor tökéletes megoldást nyújt, ha egy gyors és laktató, egészséges ételre van szükségünk. Nincs benne tartósító, és ha a natúr változatot választjuk, akkor a bab mellett csak vizet és sót tartalmaz, ráadásul különféle színű és fajtájú babokat lehet kapni ebben a formában, így nem válik unalmassá, sőt együtt is használhatjuk őket, mint például ennél a mindenmentes salátánál.

Hatalmas adag, ami az alábbi receptben szerepel, de napokig eláll, sőt egyre finomabb lesz, ahogy összeérnek az ízek. Tele van rosttal és fehérjével, és összességében pár perc alatt összerakható, magában is tökéletesen megállja a helyét, de akár köretként is tálalható.

Gyors és kiadós babsaláta

Hozzávalók:

  • 3 konzerv (3 x 400 g) főtt bab, különféle fajták
  • 3 színes kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csili vagy zöld erős paprika
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • friss vagy morzsolt oregánó
  • só, bors

Elkészítés: A babkonzerveket leszűrjük, leöblítjük, hagyjuk lecsöpögni. A húsos paprikákat felszeleteljük, majd felkockázzuk, a lilahagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a csilit vagy erős paprikát vékonyan felkarikázzuk. Az egészet egy nagy tálba tesszük, megszórjuk az oregánóval.

Az öntethez a mustárt, a fehérborecetet és az olívaolajat egy kis tálkába tesszük, sózzuk, borsozzuk, 2-3 evőkanálnyi hideg vizet adunk hozzá, és simára keverjük, majd a babhoz öntjük, alaposan összeforgatjuk.

Nagyon jót tesz neki, ha egy kicsit tud pihenni, és összeérnek az ízek, de akár azonnal is tálalható, hűtőben 4-5 napig eltartható.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.