Írd be, mit keresel:

Így készítsd el a matcha teádat matcha seprűvel!

Manapság egyre szélesebb körben hallani a japán matcha tea jótékony hatásairól és különleges, édeskés ízvilágáról. Gondoltad volna azonban, hogy a japán kultúrában az emberek különféle speciális eszközöket is használnak a még tökéletesebben elkészített nedű érdekében?

Cookta - 2021.12.08.
Így készítsd el a matcha teádat matcha seprűvel!

Matcha seprű a habos élményért

Először ugyan mi is meglepődtünk, hisz egy számunkra hagyományos tea elkészítéséhez csupán forró vízre van szükség. A meglepődöttségünk viszont csak addig tartott, amíg ki nem próbáltuk ennek az izgalmas teának az elkészítését az M Matchánál kapható seprű segítségével. Ebben a cikkben bemutatjuk lépésről lépésre a folyamatot.

Az első és legfontosabb szempont minden esetben az, hogy ahogy a matcha teát is, úgy a matcha seprűt is megbízható helyről kell beszerezni. Ugyanis ha valóban minőségi eszközökkel készítjük el a gondosan termesztett, eredeti matcha teát, úgy élhetjük át igazán a japán teaszertartások semmihez sem fogható, léleksimogató élményét és persze az egészségre gyakorolt pozitív tulajdonságokat. 

Fontos, hogy a matcha seprűt is megbízható helyről kell beszerezni

Fontos, hogy a matcha seprűt is megbízható helyről kell beszerezni
Forrás:
https://www.mmatcha.hu/matchateakeszito-eszkozok

Keverd csomómentesre!

Ugyan a matcha teát el lehet készíteni az otthonunkban is megtalálható eszközökkel, mint például a habverő vagy a turmixgép, azonban a végeredmény korántsem lesz olyan ideális. Mivel a japán emberek nagy hangsúlyt fektetnek ennek a számukra szent tevékenységnek, az önmagukra történő figyelésnek, ezért az eszközöket is nagy gonddal alakították ki az évek során

Használat előtt a matcha seprűt, más néven a Chasen bambuszból készült teakeverő ecsetet célszerű rövid ideig meleg vízben áztatni. Ha ezt megtesszük, a seprű szálai puhábbá válnak, nem törnek majd el a keverés során. Ezután pedig már jöhet is a kedvenc matcha teád elkészítése. 

Matcha tea az egészségért, a kiegyensúlyozott mindennapokért

Ha úgy döntesz, hogy ezt a Japán teaföldjeiről származó különlegességet a mindennapjaid részévé teszed, akkor a matcha seprű segítségével egy igazán könnyed, habos teát varázsolhatsz magadnak bármikor, ami nem mellesleg az egészséged védelmezője is lesz. Különleges hatóanyagainak köszönhetően ugyanis nagyobb eséllyel kerülnek majd el a szív- és érrendszeri, az emésztési problémák, de még a rákos megbetegedések is könnyebben leküzdhetőek.

Arról nem beszélve, hogy még a külalakodnak is jót tesz, hiszen beindítja a természetes zsírégetési folyamatokat, a hajat és a bőrt pedig puhábbá és ragyogóbbá teszi, csökkenti a bőr szárazságát és a ráncokat. Ehhez pedig elég mindössze napi egy csésze ízletes matcha tea. Hihetetlen, igaz?

Légy része te is japán kultúrának, tegyél az egészségedért és a fiatalos külsőért a természet élénkzöld csodájával, mely most csak rád vár. Ha te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott jótékony hatásokkal, rendelj minőségi, japán matcha teát az M Matchától!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.