Írd be, mit keresel:

Tojásos reggelik kicsit másképp

Hétvégén érdemes megadni a módját és kicsit gazdagabb reggelit készíteni. Egyrészt így együtt kezdjük a napot a családdal, másrészt kellő energiát nyerünk a közös programhoz, kiránduláshoz. Mutatunk két tojásosreggeli-ötletet!

Cookta - 2022.03.04.
Tojásos reggelik kicsit másképp

A tojásból készült ételek gyakori szereplői a reggelinek, nem véletlenül. Több kutatás is kimutatta, hogy azok, akik tojást reggeliznek, kevésbé érzik éhesnek magukat, és kevesebbet is esznek ebédre, így csökken a nap további részében bevitt kalória. Ez nem feltétlenül szempont egy közös hétvégi reggelinél, de nem árt tudni azoknak, akik szeretnének formába jönni és néhány kilót leadni.

Baconös tojásmuffin

A hétvégi kiadós reggelihez tökéletes a muffinformában sütött tojás baconnel. Nem a szokványos tükörtojás, elkészítése frappáns és egyszerű. A muffinformát körben kibéleljük egy szelet baconnel, aljába egy karikányi pogácsaszaggatóval kiszúrt kenyeret teszünk. 200 fokos sütőbe toljuk 3 percre, majd beleütünk egy tojást, visszatesszük még néhány percre, attól függően, mennyire átsülve szeretjük a tojást. Tálaláskor friss zöldségeket kínálhatunk mellé. Szép és finom, szeretjük nagyon!

Forrás:
iStock

Zsemlében sült sajtos tojás

Nemcsak reggelire, de gyors vacsorának is remek a zsemlében sütött tojás, akár a szikkadtabb péksütemény is felfrissíthető így. A zsemlék kalapját levágjuk, a zsemle belsejét kikaparjuk. Reszelt sajtot szórunk bele, majd 1-1 tojást ütünk mindegyikbe. Tepsire tesszük, és 200 fokos sütőbe toljuk addig, amíg a tojás el nem éri a kívánt állagot. Tálaláskor megszórhatjuk aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel.

Forrás:
iStock

A tojás rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz, elsősorban teljes értékű fehérjét, tartalmazza az összes olyan aminosavat, amit az emberi szervezet nem tud előállítani. E-, D- és A-vitaminban gazdag, van benne B2-, B12-vitamin és folsav is, valamint vas, foszfor és cink.

Tojáskedvelőknek ajánljuk

Aki szereti a tojásos ételeket, ebből a könyvből válogathat a 100 legjobb tojásételből. Levesek, vendégvárók, omlettek, desszertek, mint például a piskótacsók, a berber omlett, a hideg tojás pikáns mártással vagy a majoránnás tojásleves.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.