Írd be, mit keresel:

Nem a cukor miatt érezzük édesnek az ételeket?

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az édes dolgokat a cukortartalom miatt érezzük olyan édesnek, mint amilyenek. Pedig nem teljesen!
Cookta - 2016.02.19.
Nem a cukor miatt érezzük édesnek az ételeket?

Érdekes hír jelent meg a bbc.com-on: arról olvastunk, nem teljesen igaz, hogy a gyümölcsöket a gyümölcscukor-tartalmuk miatt érezzük édesnek. Egy floridai „íztudós” (bizony, már ilyen is létezik!) szerint ezeknél az ételeknél az orrunk fontosabb szerepet játszik az érzékelésben, mint a nyelvünk.

Kíváncsiak voltunk, mennyire igaz ugyanez az elgondolás az édességeknél. Azokat is csak az illatuk miatt érezzük édesnek? Kipróbáltuk!

A tesztelés eredményét – Túró Rudi, keksz, nápolyi és kockacukor tesztalanyokkal – elolvashatjátok itt >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.