Írd be, mit keresel:

Szépítőszerek természetesen – a konyhából

A legtöbb szépségápolási termék valamilyen gyümölcs vagy tejtermék, zöldség vagy gyógynövény, fűszer hatóanyagával készül. Miért is ne vethetnénk be ezeket a jótékony, szépítő alapanyagokat mi magunk is - egyenesen a kamprapolcról? Nem akarunk senkit sem lebeszélni a kedvenc krémeiről vagy pakolásairól, de tudunk természetes és egészséges megoldásokat is, amelyek ráadásul fillérekbe kerülnek csupán.

Cookta - 2016.01.04.
Szépítőszerek természetesen – a konyhából

Tápláló tejes fürdő

Zuhanyzás és szivacsos ledörzsölés után a leghatékonyabb, amikor az elhalt hámsejtektől megszabadultunk. A kiöblített kádba meleg vizet engedünk, közben 5 dkg zsíros tejport elmorzsolunk egy tálkában 1-2 kanál olívaolajjal. A meleg vízzel teli kádba öntjük, elkeverjük, akár egy kis illóolajat is csepegtethetünk a vízbe. 10-15 percig pihenünk a vízben, miközben a bőrünk örvendezik a tej és az olaj tápláló hatásának. A fürdő után a törölközővel ne dörzsöljük a testünket, csak finoman itassuk fel a nedvességet.

Forrás:
iStock

Testradír és hidratálás – 2 in 1

Hetente egyszer érdemes bevetni ezt a zseniálisan egyszerű és olcsó testápoló trükköt. 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál sót keverjünk el 1 dl szobahőmérsékletű joghurtban. Zuhanyzás után, még a kádban állva alaposan dörzsöljük be a bőrünket az olajos-sós joghurttal. A só szemcséi börradírként dolgoznak, míg az olaj és a joghurt táplálja a bőrünket. Néhány perc masszírozás után öblítsük le alaposan a testünket, majd törölközővel óvatosan, nem dörzsölve itassuk fel a nedvességet a bőrünkről.

Arcápolás természetesen

Arclemosótej helyett nyugodtan használhatunk zsíros tejet vagy tejszínt, nem véletlen a kozmetikum elnevezése. Szépen tisztítják ezek a tejtermékek az arcbőrt, egyben pedig táplálják is. A szemkontúr környékét áttörölhetjük egy kevés vattapamacsra cseppentett olívaolajjal is. Fontos, hogy ne hidegen használjuk, langyosan jobban ki tudja fejteni hatását mindenféle zsiradék. Néhány perc finom masszírozás után langyos vízzel öblítsük le.

Forrás:
iStock

Frissítő arctonikot is találunk a konyhában: az egzotikus édességekhez használatos narancsvirágvíz és rózsavíz tökéletes frissítők, ráadásul nagyon kellemes az illatuk, és amilyen finomak a sütikbe, limonádékba téve, olyan jótékonyan hatnak a bőrre. A rózsavizet pórusösszehúzó, feszesítő hatása miatt, míg a narancsvirágvizet bőrnyugtató hatása miatt érdemes használni vattapamacsra öntve, amivel egyszerűen áttörölgetjük az arcbőrt. Néhány herbatea filterét is használhatjuk természetes arctonikként. Miután elkészítettük a teát, a még meleg, de már nem forró, nedves filterrel egyszerűen csak áttöröljük a tiszta arcbőrt. Jó tudni, hogy a kamilla a száraz, a hárs a normál, a menta pedig a zsíros bőrre ideális.

Forrás:
iStock

Arcpakolásokhoz is jó alapanyagokat találunk a konyhában, mégpedig bőrtípusunknak megfelelően.

Száraz bőrre tökéletes az avokádó, amiből 1-2 kanálnyit pépesítünk villával, majd néhány csepp olívaolajjal elkeverjük, felvisszük a tiszta arcbőrre, és 10-15 perc pihentetés után langyos vízzel leöblítjük.

Zsíros bőrre nagyon jótékonyan hat az élesztő, ami nem csak harmonizálja és elveszi a bőrfényességét, de táplálja is. Egy csomag instant élesztőt elkeverünk krémesre egy kis langyos vízzel, majd egyenletesen felvisszük a bőrre, hagyjuk 10-15 percet állni, száradni, majd langyos vízzel leöblítjük.

Pattanásos bőrre ideális a paradicsom és az eper. A paradicsomot kékony karikákra vágva tesszük a bőrre, az epret pürésítve kenjük az arcra. 15 perc alatt csodákat tesz – tisztít és gyógyít.

A fáradt, szürkés, fakó bőrre a legjobb a mézes joghurt – 1-1 kanálnyit langyosan összekeverjük, majd a bőrünkre kenjük, és 10-15 percet hatni hagyjuk, majd langyos vízzel lemossuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.