Írd be, mit keresel:

Gránátalma – ilyen a profi pucolás

A gránátalma az utóbbi időben ismét elég felkapott lett, amit nemcsak a szépségének, hanem számtalan jótékony tulajdonságának is köszönhet.
Cookta - 2016.02.17.
Gránátalma – ilyen a profi pucolás

Ezek a teljesség igénye nélkül a következők:

  • A kéreg és a terméshéj bélférgek, hasmenés és vérhas ellen alkalmazható.
  • A gyümölcs leve lázcsillapító, meghűlés ellen is bevethető.
  • Csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, mert jótékonyan hat az LDL koleszterin szintjére, a sejtek oxidációjára és a szabad gyökök kialakulására.
  • Tele van C- és K-vitaminnal (100 gramm fogyasztásával a napi C-vitamin-szükséglet 17 százalékát, a napi K-vitamin-szükséglet 20 százalékát fedezhetitek).
  • Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek bizonyítottan rákmegelőző hatásúak.
  • Rendszeres fogyasztása vérnyomáscsökkentő, csökkenti az érfalon lévő lerakódást, vérhígító hatású.

Forrás:
Hámori Zsófia

De hogyan jussunk el a gyümölcshúsig?

A gránátalma első, de talán második ránézésre is elég bonyolult gyümölcs. A bőrszerű héj csak a kezdet, ezen belül vékony hártyák és vastagabb falú rekeszek védik a lédús gyümölcshúsba zárt roppanós magvakat. Én ezeket imádom elfogyasztani, szeretem ezt a két teljesen eltérő textúrát – kicsit olyan, mint a robbanócukorkás csoki esete, de sokan nem bírják a magokat, ők egyszerűen facsarják ki a gyümölcsöt. A neten több pucolási módszer kering, amely könnyű, gyors vagy fröcskölésmentes eredményt ígér.

A 3 legnépszerűbb pucolási technikát sok fotóval és személyes történettel itt találjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.