Írd be, mit keresel:

Pufók pancake, az @amerikai @palacsinta

Hétvégi reggelinek, de uzsonnára, rendhagyó gyerekbarát vacsorának is ideális az amerikai pufi palacsinta, a pancake. Rém egyszerű az elkészítése, gyorsan el is készül, csak a hozzávalók arányát érdemes betartani, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Azért pufók ez a palacsinta, mert a mi hagyományos palacsintákkal szember tartalmaz egy kis sütőport is. Kicsit sűrűbb a tésztája, vastagabb, pufibb, nem tölthető, viszont meglocsolható mindenféle finomsággal. A tengerentúlon általában juharsziruppal meglocsolva fogyasztják, lekvárral, tejszínnel, csak hogy legyen elég kalória a napkezdéshez. :) Sőt, nem ritka, hogy Nutellával vagy a juharszirup mellett sült baconnel tálalják.

Cookta - 2016.04.17.
Pufók pancake, az @amerikai @palacsinta

Forrás:
iStock

Szerintünk egy jóféle házi lekvár tökéletesen elég mellé reggelihez, esetleg egy kis felkarikázott banán és juharszirup, uzsonnára egy puding vagy Nutella sem rontja el. 🙂 A bacontől elhatárolódunk, de gyerekeknek felvidítható egy kis gyümölccsel. Nem mintha anélkül nem ennék meg… No de jöjjön a tökéletes recept. 🙂

Forrás:
iStock

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba kimérjük, kézi habverővel simára keverjük. Teflonserpenyőben 1 teáskanál vajat felhevítünk, és kisebb merőkanállal féltenyérnyi adagokat porciózunk. Amikor a tészta felszíne elkezd hólyagosodni, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Azon melegében tálaljuk lekvárral, mézzel, juharsziruppal, Nutellával, pudinggal, amivel csak szeretnénk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.