Egy ideje a paleoétrendet követem, de az édességet szeretem. Mivel sima csokoládét nem eszem, ezért otthon saját magam készítem el – a receptet pedig most megosztom veletek.

Amellett, hogy nagyon finom, egészséges is, mivel nem tartalmaz lisztet, tejet és cukrot. Kevés alapanyag szükséges hozzá, és bármivel lehet „dúsítani”. Egy baja van: sajnos csak hűtőben lehet tartani, mert a benne lévő kókuszolaj szobahőmérsékleten könnyen olvad.

Forrás:
Vitéz Viktória

Paleocsokoládé

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókuszolaj
  • 5 dkg holland kakaó
  • 4 dkg darált eritrit

Elkészítése: Vízgőz fölött először a kókuszolajat olvasztom meg, azután gyors mozdulatokkal a poreritritet, majd a kakaót adom hozzá. Szilikonformákba osztom, a tetejére bármilyen magot, aszalt gyümölcsöt teszek (ízlés szerint), és mehet a hűtőbe szilárdulni. Nagyon finom mogyoróval, pisztáciával, kesudióval, aszalt vörös áfonyával...

Pár óra alatt megdermed, és már fogyasztható is.

Forrás:
Vitéz Viktória

A receptet és a fotót Vitéz Viktória küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>