Egy ideje a paleoétrendet követem, de az édességet szeretem. Mivel sima csokoládét nem eszem, ezért otthon saját magam készítem el – a receptet pedig most megosztom veletek.
Amellett, hogy nagyon finom, egészséges is, mivel nem tartalmaz lisztet, tejet és cukrot. Kevés alapanyag szükséges hozzá, és bármivel lehet „dúsítani”. Egy baja van: sajnos csak hűtőben lehet tartani, mert a benne lévő kókuszolaj szobahőmérsékleten könnyen olvad.
Paleocsokoládé
Hozzávalók:
Elkészítése: Vízgőz fölött először a kókuszolajat olvasztom meg, azután gyors mozdulatokkal a poreritritet, majd a kakaót adom hozzá. Szilikonformákba osztom, a tetejére bármilyen magot, aszalt gyümölcsöt teszek (ízlés szerint), és mehet a hűtőbe szilárdulni. Nagyon finom mogyoróval, pisztáciával, kesudióval, aszalt vörös áfonyával…
Pár óra alatt megdermed, és már fogyasztható is.
A receptet és a fotót Vitéz Viktória küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>