Hogy mennyi mindenre jó a muffin! Például készülhet belőle egy csésze kávé is, ha van egy kis időnk, marcipánunk és kézügyességünk!
Gyakran készítek muffint, mert pikk-pakk megvan. Nos, ehhez a változathoz picit több idő kellett, de a meglepetés nem maradt el! Nem nehéz elkészíteni, ráadásul gluténmentes a recept, és még cukrot sem tartalmaz (a díszítést leszámítva).

Kávé-sütemény gluténmentes muffinból
Hozzávalók:
- 14 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg eritrit
- 2 db tojás
- 18 dkg rizsliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl eszpresszó kávé
A díszítéshez:
- fondant vagy marcipán
- néhány evőkanál pikáns lekvár
- pillecukor
- 5 dkg olvasztott étcsoki
Elkészítés: A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, végül a kakaóporral és sütőporral elvegyített rizslisztet is.
Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.
20 perc alatt légkeverés mellett megsütjük, és hagyjuk kihűlni őket.
A fondant-t vagy a marcipánt 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd a muffinjaink méretéhez mérten kivágunk belőle annyi jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk. A muffinokat körbekenjük lekvárral, majd burkoljuk a fondant-nal. Ne felejtsünk el füleket is készíteni a csészékre. Az olvasztott csokit óvatosan a csészékbe kanalazzuk: ez lesz a kávé. Végül pillecukorból 2-3 „kockacukorral” édesítjük a kész kávét.
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>