Hogy mennyi mindenre jó a muffin! Például készülhet belőle egy csésze kávé is, ha van egy kis időnk, marcipánunk és kézügyességünk!

Gyakran készítek muffint, mert pikk-pakk megvan. Nos, ehhez a változathoz picit több idő kellett, de a meglepetés nem maradt el! Nem nehéz elkészíteni, ráadásul gluténmentes a recept, és még cukrot sem tartalmaz (a díszítést leszámítva).

Forrás:
Putóczki Gáborné

Kávé-sütemény gluténmentes muffinból

Hozzávalók:

  • 14 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg eritrit
  • 2 db tojás
  • 18 dkg rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl eszpresszó kávé

A díszítéshez:

  • fondant vagy marcipán
  • néhány evőkanál pikáns lekvár
  • pillecukor
  • 5 dkg olvasztott étcsoki

Elkészítés: A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, végül a kakaóporral és sütőporral elvegyített rizslisztet is.

Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.

20 perc alatt légkeverés mellett megsütjük, és hagyjuk kihűlni őket.

A fondant-t vagy a marcipánt 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd a muffinjaink méretéhez mérten kivágunk belőle annyi jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk. A muffinokat körbekenjük lekvárral, majd burkoljuk a fondant-nal. Ne felejtsünk el füleket is készíteni a csészékre. Az olvasztott csokit óvatosan a csészékbe kanalazzuk: ez lesz a kávé. Végül pillecukorból 2-3 „kockacukorral” édesítjük a kész kávét.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>