Írd be, mit keresel:

Fekete-erdő muffin – minitorta egyszerűen

A Fekete-erdő tortát nagyon szeretem, de nem mindig van annyi időm, hogy tortát süssek. Így jött az ötlet, hogy hasonló ízvilággal sütök egy muffint, mely éppen olyan finom.

Cookta - 2016.05.24.
Fekete-erdő muffin – minitorta egyszerűen

Mivel muffint sütni a legegyszerűbb feladat, így pikk-pakk az asztalra varázsolhatjuk, ha éppen vendégeket várunk, vagy ha egyszerűen csak valami édességre vágyunk.

Forrás:
Kard Éva

Fekete-erdő muffin

Hozzávalók 12–14 db-hoz:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg holland kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 20 dkg meggy (cukrozott)
  • A tálaláshoz:
  • habtejszín
  • meggy
  • csokoládé

Elkészítés: A csokoládét vágjuk fel apróra. Az előzőleg lecukrozott meggyet (vagy meggybefőttet) alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.

A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, az apróra vágott csokoládéval, a sütőporral és a szódabikarbónával.

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze, öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

A muffinformákat béleljük ki szilikonos vagy papírkapszlival, majd kanalazzuk bele az elkészült masszát (én fagyiskanállal rakom a formába, mert szerintem úgy a legegyszerűbb).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25–30 perc alatt süssük készre. Én légkeverésnél 160 fokon 25 percig sütöttem. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Amíg a muffin sül, ízlés szerint verjünk fel egy kis tejszínt, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.

Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a muffinra, majd díszítsük egy-egy szem meggyel, és reszeljünk rá csokoládét. Ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatunk a tetejére.

A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.