Írd be, mit keresel:

Gyors, kiadós kedvenc: a lecsós csirkemáj

A nyár slágere – és, gondolom, nem csak nálunk – a lecsó. A lecsót többféleképpen el lehet készíteni, és szerintem mindenkinek megvan a saját és tuti bevált receptje. Így én most a lecsó receptje helyett inkább egy szintén nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető lecsós csirkemájat ajánlanék rohanós napokra.

Nagyon finom fogás, ráadásul kiadós és egyszerű, és mivel sem a paradicsomot és a paprikát, sem pedig a csirkemájat nem kell órákig főzni, így kb. 30 perc múlva már tálalhatjuk is. Köretnek pedig készíthetünk pl. tarhonyát, rizst… de a legfinomabb friss kenyérrel tunkolva.

Cookta - 2016.06.13.
Gyors, kiadós kedvenc: a lecsós csirkemáj

Forrás:
Kard Éva

Lecsós csirkemáj

Hozzávalók:

  • 6-8 db csirkemáj
  • 10 dkg császárszalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál Piros Arany (csípős)
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés: A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágjuk nagyobb darabokra.

Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, míg szép színt nem kap. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg kissé össze nem esik. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, majd pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet (ez el is hagyható), sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd keverjük össze. Ezután addig pároljuk, míg a paprika kissé össze nem esik. Végül adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat és a paradicsomot, majd félig lefedve a serpenyőt pár perc alatt pároljuk puhára a májat. Közben többször rázogassuk meg, és ha szükséges, öntsünk alá egy pici vizet, ha kell, ízesítsünk utána.

Forrás:
Kard Éva

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én tarhonyát készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de friss kenyérrel is tunkolhatjuk.

Tálaláskor tegyük a köretet a tányérra, majd kanalazzuk rá a lecsós csirkemájat, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.