Írd be, mit keresel:

Tuti tojáskrémek

Hideg étkezéseknél a felvágottak és sajtok mellett jó alternatíva lehet mindenféle szendvicskrém, amit mi magunk készítünk. Kiadósabbak, mint a bolti változatok, tudjuk, mi van bennük, és tényleg pár perc csak az elkészítésük. Most tojáskrémeket ajánlunk.

Cookta - 2023.07.20.
Tuti tojáskrémek

A körözött, a padlizsánkrém, az avokádókrém és a házi májpástétom mellett a tojáskrém is igazi klasszikus, ami keménytojásból pillanatok alatt elkészül, jól variálható, kedvünkre fűszerezhető. A lereszelt tojást krémsajttal vagy tejföllel krémesíthetjük, a lengyel vagy zsidó tojás esetén libazsírral keverjük el, de krémesíthetjük majonézzel is.

Ízesíthető szinte bármilyen zöldfűszerrel – petrezselyemmel, snidlinggel, kakukkfűvel, rozmaringgal –, tehetünk bele finomra vágott lila hagymát vagy újhagymát, de akár pirospaprikával, borssal is fűszerezhetjük. Jól illik hozzá a mustár, de izgalmassá tehetjük egy kis curryvel is.

Forrás: Hámori Zsófia

Krémsajtos tojáskrém

Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg krémsajt, 1 marék aprított petrezselyem (vagy snidling), 1 evőkanál mustár, só, bors

Elkészítés: A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd lereszeljük. A krémsajtot kikeverjük a mustárral, majd beleszórjuk az aprított petrezselymet (vagy snidlinget), sózzuk, borsozzuk, legvégül belekeverjük a reszelt tojást. Péksüteménnyel, kenyérrel, friss zöldséggel kínáljuk.

Lila hagymás, majonézes tojáskrém

Hozzávalók: 4 tojás, 1 kis fej lila hagyma, 2 evőkanál tejföl, 3 evőkanál majonéz, 1 teáskanál csípős mustár, só, bors

Elkészítése: A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd lereszeljük. A lila hagymát nagyon finomra vágjuk, a tojáshoz adjuk a tejföllel, a majonézzel és a mustárral együtt, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük.

Füstölt sajtos tojáskrém

Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg mascarpone (vagy más natúr krémsajt), 1 evőkanál mustár, 5 dkg reszelt füstölt sajt, só, bors

Elkészítése: A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd felkockázzuk. Hozzáadjuk a mascarponét, a mustárt és a reszelt füstölt sajtot, majd botmixerrel krémesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kenyérrel, kiflivel, friss paradicsommal, paprikával, uborkával kínáljuk.

Forrás: Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.