Írd be, mit keresel:

Zöldborsóleves másképp

A magyar konyha egyik legkedveltebb étele a borsóleves, ami a legtöbb háztartásban szinte havi rendszerességgel kerül az asztalra. Mi most viszont a hagyományos receptet picit polcra tesszük, és egy különleges, krémes változatot készítünk helyette.

Cookta - 2016.08.26.
Zöldborsóleves másképp

Bevalljuk, ha életünk hátralevő részében csak egyfajta levest ehetnénk, gondolkodás nélkül a borsólevesre szavaznánk. Főleg nyáron, a friss, zsenge zöldborsóból készített változatra, és simán bevállalnánk érte az órákig tartó pucolást is. Sajnos erre nincs lehetőségünk, ezért az év hátralevő szakaszában be kell érnünk a fagyasztott verzióval.

Borsólevest mégis télen-nyáron készítünk, sőt, sok családnál majdnem annyira alapvető hétvégi fogás, mint például a húsleves. Persze néha ezt is meg lehet unni… Ilyen alkalmakra remek választás ez a különleges zöldborsóleves, ami hidegen is és melegen tálalva is megállja a helyét!

Krémes zöldborsóleves

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg fagyasztott borsó
  • 5 dl zöldségalaplé
  • só, bors
  • petrezselyem
  • cayenne bors vagy őrölt erős paprika

Elkészítés:

Egy nagy tálban olajat hevítünk, és az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, egy percig pirítjuk, majd mehet rá a borsó, a zöldségalaplé és a fűszerek. Addig főzzük, amíg a borsó megpuhul, majd levesszük a tűzről.

Ha a leves kissé kihűlt, leturmixoljuk. Ha túl sűrű, nyugodtan adjunk még hozzá az alapléből.

A leturmixolt borsólevest felforraljuk, és fűszerezzük, ha még szükséges.

Fogyaszthatjuk azonnal, de hidegen, egy kis mentalevéllel megszórva is nagyon finom!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.