Írd be, mit keresel:

Öt fűszer, ami mindig jó, ha van otthon

A jól megválasztott fűszerezés minden receptet feldob, legyen szó akár húsételekről, akár desszertekről, sőt néhány italnak sem árt, ha csempészünk bele egy-két ízfokozót. Fontos hát, hogy az alábbiakból mindig legyen otthon, így senkit nem érhet váratlan meglepetés, ha főzésre kerül a sor!

Cookta - 2016.09.11.
Öt fűszer, ami mindig jó, ha van otthon

Nincsen jó étel minőségi alapanyag nélkül, na de mi az az esszenciális hozzávaló, ami mindegyiknek megadja a lelkét? Naná, hogy a fűszer! Persze nem mindegy, hogy melyik hozzávalóhoz milyet használunk, ahogy az sem, hogy egy ételt hány különböző fajtával bolondítunk meg, de egy biztos: ha az alábbiak megtalálhatóak a konyhádban, nagy baj már nem lehet!

Pirospaprika

A magyar konyha egyik legkedveltebb és legkarakteresebb fűszere, nem csoda, hogy a legtöbb házias fogás elképzelhetetlen nélküle. Nemcsak szuper ízt, de gyönyörű piros színt is kölcsönöz az ételnek, talán ezért is rajongunk érte annyira. Legyen szó akár az édes, akár a csípős változatról, a konyhából egyik sem hiányozhat!

Gulyásleves pirospaprika nélkül? Na még mit nem!

Gulyásleves pirospaprika nélkül? Na még mit nem!
Forrás:
iStock

Bazsalikom

Nem túl erőteljes az íze, mégis remekül kiegészít bármilyen olaszos, paradicsomos ételt, nem véletlenül szokták vele megszórni a pizzákat sem. Tésztaételek, rizsköretek tökéletes társa, ami frissen a legfinomabb, de ha épp az nincs kéznél, remek szolgálatot tehet a szárított verzió is.

Nincs pizza bazsalikom nélkül

Nincs pizza bazsalikom nélkül
Forrás:
iStock

Bors

Talán az egyik legfontosabb fűszer, ami nélkül a sós fogások szinte elképzelhetetlenek. Érdemes belőle több fajtát is tartani otthon, a fekete borstól a fehéren át egészen a zöldig, hiszen minden recepthez más-más bors passzol. Aki szereti a csípős, karakteres ízeket, semmiképpen ne fukarkodjon vele főzésnél!

Fura, de finom: a zöld bors

Fura, de finom: a zöld bors
Forrás:
iStock

Rozmaring

A fűszer, amit szinte ezer közül is megismerünk, hiszen íze semmi máshoz nem fogható, friss, erőteljes. Szupermarketekben vagy a zöldségesnél kapható cserepes rozmaring is, érdemes ezt előnyben részesíteni a szárítottal szemben, ez sokkal finomabb ízt ad az ételeinknek. Arra viszont figyeljünk oda, hogy ne használjunk belőle túl sokat – domináns íze ugyanis elnyomhatja a többi fűszer aromáját.

Lazac és rozmaring? Tökéletes párosítás!

Lazac és rozmaring? Tökéletes párosítás!
Forrás:
iStock

Fahéj

Csak úgy hemzseg a jótékony hatásoktól, serkenti az emésztést, csökkenti az édesség utáni vágyat, és nem utolsósorban az íze is fantasztikus. Reggelire zabkására szórva, süteményekbe, a kávéhab tetejére, de akár sós fogásoknál, például pácolt húsoknál is megállja a helyét ez a karakteres fűszer.

Egy igazán lélekmelengető reggeli, sok-sok fahéjjal

Egy igazán lélekmelengető reggeli, sok-sok fahéjjal
Forrás:
iStock

+1 Só

Ezen nincs mit magyarázni: ugyan milyen étel képzelhető el só nélkül? Még az édes fogásokba is érdemes belőle csempészni egy csipettel, húsokhoz pedig egyenesen kötelező! Nem mindegy viszont, hogy milyenfajta sót választunk, a legkülönlegesebbeket itt gyűjtöttük össze.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.