Írd be, mit keresel:

Tiramisu tojás nélkül, ahogy Gordon Ramsay készíti

Sokan kerülik a nyers tojást, elsősorban az esetleges szalmonellafertőzéstől tartva, így a klasszikus tiramisut is, amibe az olaszok bizony tesznek nyers tojást. Ramsay fantasztikus receptje tojás nélkül készül, percek alatt megvan, és csak a kis pihentetés miatt kell türelmesnek lennünk.

Cookta - 2016.09.11.
Tiramisu tojás nélkül, ahogy Gordon Ramsay készíti

Több dologban is új a sztárszakács receptje. Bár tudjuk, hogy a tiramisu millió módon variálható és ízesíthető, mindig jó egy kreatív szakács ötleteit megismerni. Ramsay amaretto helyett édes marsala bort használ, illetve a krémbe is tesz egy kis kávét. A mascarponét pedig tojásfehérje helyett lágy tejszínnel habosítja, krémesíti. 

Végtelenül egyszerű és gyors desszert, amire nemcsak kakaópor, de csokoládé is kerül. Készítésének folyamata a videóban látható, alatta pedig jön a részletes recept:

Objektum doboz

Tiramisu Gordon Ramsay szerint

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • porcukor ízlés szerint
  • vaníliakivonat
  • hideg presszókávé
  • 1 dl marsala bor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 5 dkg étcsokoládé
  • kakaópor

Elkészítés: A mascarponét keverőtálba kanalazzuk, ízlés szerint porcukrot adunk hozzá (2-3 evőkanál), vaníliakivonatot és 2-3 evőkanálnyi kávét adunk hozzá, és kézi habverővel kikeverjük. Egy másik edényben a tejszínt lágy habbá verjük, nem kell keményre, a mascarponekrémhez adjuk, óvatosan összekeverjük. 

A piskótákat megmártjuk a presszókávéban, majd poharakba rakjuk, rákanalazzuk a krémet. Hűtőbe tesszük 20 percre, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta kissé megpuhuljon.

Tálalás előtt csokoládét reszelünk a tetejére, ráadásként még megszórjuk kakaóporral.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.