Írd be, mit keresel:

Gasztrohoroszkóp – BAK

Személyiségedet a Szaturnusz uralja. Visszahúzódó, praktikusságra és precizitásra törekvő típus vagy, lankadatlan szorgalommal tevékenykedsz, nem hoznak lázba a különféle élvezetek, így az sem, hogy mit eszel. 

Cookta - 2016.10.07.
Gasztrohoroszkóp – BAK

Nálad az ékezés inkább táplálkozás, valójában nem számít, hogy szarvasgombás bélszín vagy egyszerű főzelék kerül a tányérra, viszont fontos, hogy rendesen, jól legyen elkészítve. Valójában az egyszerű fogásokat kedveled, a fűszerezésben sem látsz túl nagy fantáziát. Igaz mindez, ha egyedül vagy családi körben étkezel, de ha vendégeket fogadsz, akkor ugyancsak kiteszel magadért. 

A rád jellemző észszerűség miatt egyszerű ételeket készítesz és kedvelsz, de már vásárláskor is okosan választasz egészségesebb, kiadósabb alapanyagokat. Az édességekért titkon megbolondulsz, de okosan le tudod beszélni magad róluk. Italok közül egyértelműen a borok kerülnek első helyre nálad, de okosságod itt sem hagy cserben: ismered a mértéket!

Forrás:
iStock

Amit bátran fogyaszthatsz: 

Húsfélék, halak: bárány, borjú, malachús

Zöldségek: sárgarépa, padlizsán, cékla, burgonya, feketeretek, sárgarépa, zeller

Gyümölcs: alma, dió, mandula, aszalt gyümölcs

Fűszerek: petrezselyem, zellerzöld, fahéj

Receptajánlat:

Céklakrémleves >>

Pásztorpite >>

Mesés almáspite >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.