Hatékony és csodálatos eredményeket ígérő háztartási tisztítószerekkel tele vannak a reklámok és a boltok, arról kevés szó esik, hogy ezeknek a hatóanyagai gyakran allergizálnak, és bizony a legtöbb veszélyes. Készítsünk inkább mi magunk természetes tisztítószert házilag!

Szeretjük a természetes megoldásokat, ezek ráadásul sokkal olcsóbbak is, mint a készen vásárolt kemikáliák. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb alapanyag már eleve megtalálható a konyhában. Az ecet és a szódabikarbóna régi jó barát a környezettudatos háztartásokban, a kettő együttes hatása pedig lekörözi a legtöbb szuperhatékonynak kikiáltott súrolószert. Nem károsak a környezetre és az egészségünkre. 

Sokan azonban nem kedvelik az ecetet takarítószerként használni, mégpedig a szaga miatt. Tényleg nem kellemes, viszont eltüntethető ez az erős és átütő szag, mégpedig citrom és narancs héjával, amelyek még hatékonyabbá is teszik. Az alábbi videóból kiderül, miként készül és hogyan használható, de az elkészítés mikéntjét a film alatt is megtaláljátok.

Objektum doboz

Amire szükségünk lesz:

  • narancshéj és citromhéj
  • ecet
  • rozmaring
  • szódabikarbóna
  • befőttesüveg
  • spricni

Amit tennünk kell:
A narancshéjat és a citromhéjat egy befőttesüvegbe tesszük, felöntjük háztartási ecettel, hozzáadunk egy ág rozmaringot – ez még jobban semlegesíti az ecet szagát –, lezárjuk, és 5 napig ázni hagyjuk. Ezután átöntjük az ecetet egy spricnibe, és kész is az illatosított házi tisztítószerünk.

A megtisztítandó felületre szódabikarbónát szórunk, megspricceljük a narancsos ecettel, ha makacs a szennyeződés, mint például egy gyakran használt, elkoszolódott sütő, akkor 20 percet állni hagyjuk, majd egy nedves ruhával, szivaccsal áttöröljük. 

Se felesleges környezetszennyező, egészségromboló kemikália, se költség, bármeddig eltartható kis ökotisztítószer!

Megnézem >>
Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet: 1001 háztartási tipp

Hasznos tanácsadó a család bármely tagjának

Ennek a kötetnek a segítségével magabiztosan kézben tudjuk tartani a háztartásunkat. Nem fog többé gondot okozni a tintafoltok eltávolítása, a ház gyerekbiztossá tétele, vagy az ünnepi dekoráció - itt minden élethelyzetre és problémára megtaláljuk a legjobb megoldást. A háztartás megszervezésére vonatkozó praktikus tanácsoknak köszönhetően sem az anyósunk látogatása, sem váratlan vendégek betoppanása nem okozhat többé gondot.