Írd be, mit keresel:

Gulliver legviccesebb desszertjei: lilliputi figurák készítik a finomságokat!

„Egy desszert látványa ugyanolyan fontos, mint a íze” – tartja Matteo Stucchi, egy fiatal olasz cukrász, aki néhány hónapja szó szerint játszik az ételekkel. Apró kis emberkék és parányi munkagépek építik a süteményeit, elképesztően mókás ötletekkel kombinálja a desszerteket és a pici játékokat.

Cookta - 2016.12.30.
Gulliver legviccesebb desszertjei: lilliputi figurák készítik a finomságokat!

A mindössze 23 éves Matteo lelkében igazi gyerek még, folyamatosan játszik, mókázik, legalábbis a fotóin így látszik, valójában komoly munka van mögötte, nemcsak cukrászati, hanem a figurái is mindig dolgoznak, alkotnak, építenek, kreálnak. A játékos kedvű és ugyancsak kreatív cukrász az Instagramon „I dolci di Gulliver”, vagyis Gulliver édességei néven osztja meg mosolyt fakasztó, igazán cuki lilliputi alkotásait folyamatosan növekvő táborával – ma már több mint 80 000 ember követi és kedveli mókás desszertjeit.

Az ötlet zseniális, és a kivitelezés is nagyon profi, Swift el lenne tőle ragadtatva, az biztos!  

Mekkora munka a csokiszalámi felszeletelése!

Objektum doboz

Csak pontosan, csak szépen, még a mini linzerkosárkával is!

Objektum doboz

Azt hittük eddig, hogy a tiramisu könnyen elkészíthető, de valójában nagy munka ez a lilliputiaknak…

Objektum doboz

Nektek is kemény munka a Bounty csokiba mártása?

Objektum doboz

A leveles tészta nagy kihívás!

Objektum doboz

Nagyon dolgos fiúk a tökéletes brownie-ért:

Objektum doboz

A réteges krémes nagy munka, de megéri… 🙂

Objektum doboz

További sok kreativitást Matteónak, nekünk pedig újabb és újabb vicces képeket!

Forrás:
Instagram – Matteo Stucchi

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.