Írd be, mit keresel:

Melegítő fűszerek – harc a hideg ellen finom fűszerekkel!

A cudar hideg ellen védekezhetünk réteges öltözködéssel, forró ételekkel, italokkal, de az sem mindegy, mivel fűszerezünk. Mutatjuk a legmelengetőbb fűszereket!

Cookta - 2017.01.09.
Melegítő fűszerek – harc a hideg ellen finom fűszerekkel!

Nincs itt semmi misztérium és varázslás: hidegben az a legfontosabb – a megfelelő öltözködés mellett –, hogy jó legyen a vérkeringésünk, ne legyen hideg a kezünk és a lábunk. Ezért minden olyan fűszer is segítség, ami felpörget, segíti a vérkeringést. Legyen szó levesről, raguról, főzelékről, desszertről, de akár egy teáról, az alábbi – persze hozzájuk illő fűszerrekkel – is rásegíthetünk a belső fűtésre.

Csípjen!

Minden, ami csípős, így a csili, a pirospaprika, a curry, a fekete bors, a fokhagyma és a gyömbér is szuper melegítő. Adagoljuk bőségesebben a hideg napokon, egy forró krémleveshez mindegyik illik, de egy tartalmas lencsefőzelékbe – vagy más főzelékbe is – bármelyikből tehetünk, de húsételekhez is remek mindegyik, akár raguk, egytálételek is megbolondíthatók ezekkel a melegítő fűszerekkel. 

Illatos melegítők

A fahéj, a szegfűszeg, a kardamom, a kurkuma, a szerecsendió, az ánizs és a csillagánizs is melegítő hatású, ezekből forró teához, kávéhoz is adhatunk, nemcsak ízben és illatban teszik még élvezetesebbé az italainkat, de hathatósan át is melegítenek. Desszertekben – almakompótba, tejberizsbe, tejbegrízbe is tehetjük – finom fűtőanyagként működnek! 

A leghatékonyabbak egy kis alkohollal, a nap végén hazatérve, forralt borba vagy puncsba téve!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.