Írd be, mit keresel:

Tavaszváró omlett kétféle zölddel

Minden évben eljön az a pont, amikor már végleg elegünk van a szürke és komor, hűvös időből, megbolondulunk egy kis napfényért és valami friss zöldért, jöjjön már végre a tavasz! Idén ez a pillanat most érkezett el, így készülhet is egy tavaszcsalogató egyszerű, de mindig jó recept!

Cookta - 2023.02.23.
Tavaszváró omlett kétféle zölddel

Nem véletlenül vágyunk ilyenkor annyira a zöldre: a szervezet tél végére kifárad, akármilyen tudatosan és egészségesen is igyekszünk táplálkozni, vitaminkészleteink kimerülnek, mi magunk pedig fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek, türelmetlenek leszünk. Ilyenkor ösztönösen kívánjuk a zöldségeket, a friss ízeket, és ezeket ne is tagadjuk meg magunktól!

Persze ilyenkor minden „zöld” melegházból vagy a fagyasztóból érkezik, de amíg nincs szabadföldi hazai, ezekkel kell beérnünk. A jó hír viszont az, hogy ma már a legtöbb itthoni melegházat termálvíz fűti, így a fűtés energiába sem kerül, és a környezetet sem károsítja, a fagyasztott zöldségek pedig a sokkolásos technológiának köszönhetően elég nagy százalékban megőrzik eredeti vitamintartalmukat.

Ha valami igazán tavaszi hangulatú ételre vágyunk, akkor mindenképpen válasszunk zöld leveles zöldséget, salátát, sóskát, spenótot, rukkolát, de a reteklevél is szuper üde és friss alapanyag, és hát a zsenge zöldborsó is a tavasz egyik első zöldsége, ideális így egy igazi tavaszváró fogáshoz.

Egy könnyű, puha, levegős omlettet hoztunk, ami reggelire, ebédre és vacsorára is elkészíthető, gyors és egyszerű. Igaz, hogy semmi extra nincs benne, mégis az egyik megunhatatlan nagy klasszikus – most egy kis zöldborsóval, spenóttal és sajttal bolondítottuk meg!

Omlett spenóttal és zöldborsóval

Hozzávalók 2 személynek:

  • 4 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 marék bébispenót
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: Egy kisebb edényben enyhén sós vizet forralunk, a borsót beledobjuk, 5 percig főzzük, majd leszűrjük.

Közben a tojásokat tálba ütjük, kézi habverővel felhabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt, ízlés szerint sót és borsot, és krémesre, habosra verjük, majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megpároljuk rajta a spenót felét, majd a tojásos keveréket ráöntjük, sütni kezdjük. Amikor a tojás kellemesen krémes, de még bőven nem száraz, levesszük a tűzről, lefedjük, és 3-4 percet állni hagyjuk.

Ezután tányérra szedjük, megszórjuk a nyers bébispenóttal és a roppanósra főzött zöldborsóval. Reggelire pélsüteménnyel, ebédre, vacsorára salátával tálaljuk.

Tipp: Egy nagy serpenyőben készíthetjük egyszerre, kisebb serpenyőben két adagban érdemes megsütni az omletteket.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.