Írd be, mit keresel:

Bögrés sajtos tészta 6 perc alatt – mac & cheese mikróban

Vannak igazán húzós időszakok, amikor tényleg rengeteg az ember dolga. Ilyen a karácsony előtti készülődés is, amit nemcsak az ajándékok beszerzése vagy készítése jelent, hanem ehhez jön még a sok bevásárlás, a takarítás és pakolás, hogy az ünnepre minden szép legyen, ahogy a mondás tartja: tiszta udvar, rendes ház várja a karácsonyi áhítatot.

Cookta - 2023.12.18.
Bögrés sajtos tészta 6 perc alatt – mac & cheese mikróban

A felfordulás közben nem nagyon jut figyelem és idő a főzésre, ami aztán újabb mosogatnivalót és pakolandót termel, bár egy gyors tésztaétel vagy saláta azért, valljuk be, nem nagy kihívás. Ha viszont erre sincs időnk, akkor jöhet a bögrés sajtos tészta, annak is a mikrós változata, ami tényleg 5-6 perc alatt elkészül, egy személyre is érdemes nekiállni, ugyanis személyenként csak egy bögrét és egy kanalat kell hozzá használnunk.

A mac & cheese az amerikaiak egyik kedvence, eredetileg sajtos besamelmártással készül csőben sütve, kiadós és nagyon laktató. Igazán finom cheddar sajttal lesz, mert ez a testes, élénksárga angol sajtféle nagyon jól olvad és kellemesen karakteres, de persze más reszelt sajttal is elkészíthető.

A mikrós változat egyébként nemcsak szaladós napokra jó, hanem akár a munkahelyen is elkészíthetjük, kollégistáknak is ideális, gyorsabb és egyszerűbb, mint bármilyen félkész tésztaétel, és nincs is benne semmilyen adalék vagy ízfokozó.

Bögrés mac & cheese mikróban

Hozzávalók 1 személynek:

  • 10 dkg apróbb szemű szarvacska tészta
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • bazsalikom vagy kakukkfű ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: Egy mikrózható 5 dl-es bögrébe tesszük a tésztát, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és egy mélyebb tányérba állítva betesszük a mikróba – arra az esetre, ha a tej kifutna. 1000 watton 1 percet főzzük, majd kivesszük, átkeverjük, hogy a tészta ne ragadjon az aljára. Ezt még háromszor megismételjük, mindig 1-1 percet mikrózva a tésztát.

Ha van kifutott tej, akkor azt a tányérból a tésztára öntjük, hozzáadjuk a reszelt cheddart és parmezánt, ízlés szerint egy csipetnyi bazsalikomot vagy kakukkfüvet adunk hozzá, jól elkeverjük, majd 30 másodpercre még visszatesszük a mikróba.

Azonnal fogyasztható, de óvatosan, mert forró!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.