Vannak, akik kimondottan zölden szeretik, mások sárgára érve, a kicsit barnára pöttyözött még elmegy, de a puhuló banánt már senki nem igazán kedveli. Pedig előfordul, hogy túl sokat vettünk, nem megfelelően tároltuk, egyszerűen nem tudtuk felhasználni, és elindul a banán az enyészet felé - de ne hagyjuk!

Ne hagyjuk, mert 

  • pont ezen a ponton a legédesebb és a legaromásabb a banán
  • ételt nem dobunk ki, ha erre módunk van
  • pénzbe került, és nem szeretünk pazarolni
  • milyen messziről jött és mennyi energia árán - és most a kukában landoljon?
  • rengeteg módon felhasználhatjuk!

A legegyszerűbb módszer, ha gyorsan meghámozzuk, felkarikázzuk, és bedugjuk a fagyasztóba egy dobozba téve. Ebből barmikor kivehetünk egy adagnyit egy banánturmixhoz vagy egy smoothie-hoz, jól jöhet egy gyors banán alapú vegán fagyihoz.

Banánturmix >>

Banánfagyi >>

Ha van egy kis időnk sütögetni, akkor a krémes és édes banánokat akár azonnal felhasználhatjuk egy isteni banánkenyérben vagy banános zabkekszben.

Banánkenyér >>

Banános zabkeksz >>

Ha pedig valami egészen elképesztően selymes és kényeztető desszertre vágyunk, akkor készíthetünk belőle csokikrémet - csupa gyümölcsből, egészségesen!

Csokikrém csak gyümölcsökből >>