Vannak, akik kimondottan zölden szeretik, mások sárgára érve, a kicsit barnára pöttyözött még elmegy, de a puhuló banánt már senki nem igazán kedveli. Pedig előfordul, hogy túl sokat vettünk, nem megfelelően tároltuk, egyszerűen nem tudtuk felhasználni, és elindul a banán az enyészet felé - de ne hagyjuk!
Ne hagyjuk, mert
- pont ezen a ponton a legédesebb és a legaromásabb a banán
- ételt nem dobunk ki, ha erre módunk van
- pénzbe került, és nem szeretünk pazarolni
- milyen messziről jött és mennyi energia árán - és most a kukában landoljon?
- rengeteg módon felhasználhatjuk!
A legegyszerűbb módszer, ha gyorsan meghámozzuk, felkarikázzuk, és bedugjuk a fagyasztóba egy dobozba téve. Ebből barmikor kivehetünk egy adagnyit egy banánturmixhoz vagy egy smoothie-hoz, jól jöhet egy gyors banán alapú vegán fagyihoz.


Ha van egy kis időnk sütögetni, akkor a krémes és édes banánokat akár azonnal felhasználhatjuk egy isteni banánkenyérben vagy banános zabkekszben.


Ha pedig valami egészen elképesztően selymes és kényeztető desszertre vágyunk, akkor készíthetünk belőle csokikrémet - csupa gyümölcsből, egészségesen!
Csokikrém csak gyümölcsökből >>
