Írd be, mit keresel:

Így válasszunk paradicsomot

Mostanra már leporoltuk a grillsütőt, áttértünk a rozé borra és a fröccsre, talán már házi fagyit is készítettünk – vagyis minden arra mutat, hogy hivatalosan is itt vannak a forró nyári napok, amiknek a szuperfinom, érett, édes, lédús paradicsomokat köszönhetjük. 

Cookta - 2016.06.30.
Így válasszunk paradicsomot

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a saját kertünkben terem paradicsom, biztosak lehetünk benne, hogy ízletes piros zöldségeket nevelünk. De mi van akkor, ha vásárolnunk kell ezt a finomságot – és még csak nem is a piacon?

Gazpacho recept

Gazpachorecept
Forrás:
iStock

Mit tegyünk, hogy tutira menjünk, és csak olyat vegyünk meg, amelynek íze is van? Most segítünk!

  • Ellenőrizzük a héját: soha ne vegyünk meg olyan paradicsomot, ami már sérült, megkarcolódott a bőre vagy ütődött… stb. Illetve megvehetjük, de ilyenkor célszerű azonnal felhasználni, hiszen ezek jóval gyorsabban megromlanak, mint egészséges társaik. 
     
  • Nézzük a súlyát: minél nehezebb egy paradicsom, annál lédúsabb is. 
     
  • Szagoljunk: ha a paradicsom, illetve zöld szára édeskés, és erősen illatozik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy érett és ízletes paradicsomot választunk. 

(Via: Tasting table)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.