Írd be, mit keresel:

Diétázók kedvence: csirkemell egészséges bundában

Mi, magyarok, szinte mindent kirántunk a hústól kezdve a zöldségeken át egészen a sajtokig. Tulajdonképpen a vasárnapi ebéd szinte elképzelhetetlen rántott dolgok nélkül – de mit tegyünk akkor, ha van a családban diétázó, vagy mi szeretnénk egy kicsit egészségesebben étkezni?

Cookta - 2016.07.21.
Diétázók kedvence: csirkemell egészséges bundában

Az egyik legkedveltebb hús nem véletlenül a csirke: olcsó, könnyen elkészíthető, szinte bármivel variálható, ráadásul egészséges is. Az alábbi csirkemelles recept nem csak a fogyókúrázóknak kedvez, remek ötlet akkor is, ha valami újdonsággal lepnénk meg a családot. Azoknak is ajánljuk, akik nem szeretnek olajban sütni, ez a „rántott hús” ugyanis sütőben készül, ezáltal sokkal könnyedebb, egészségesebb lesz.

Forrás:
iStock

Csirkemell egészséges bundában

Hozzávalók:

  • 1 csésze író vagy joghurt
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál apróra vágott dió
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • friss rozmaring ízlés szerint
  • csipet só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

Az írót és a mustárt jól összekeverjük, majd megforgatjuk benne a csirkemellszeleteket, és hagyjuk kicsit pácolódni.

Egy kisebb tálkában összekeverjük a zsemlemorzsát, az aprított diót, a parmezán sajtot, a rozmaringot, a frissen őrölt borsot és a sót. A csirkemelleket lecsöpögtetjük, majd megforgatjuk a zsemlemorzsás keverékben.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a csirkemelleket, és 220 fokon 15–20 percig sütjük. Ha kész, tálalás előtt megszórjuk friss rozmaringgal.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.